Nieuws

Scooters dus…

Heel langzaam beginnen motorscooters hier ook voet – of wiel – aan de grond te krijgen. Daarmee lopen we een jaar of tien achter op Belgie, en zowat 60 jaar op Parijs en Rome.

De Japanse fabrikanten zijn vol op aanwezig op die groeimarkt, maar ook de ‘uitvinder’ van de scooter, Vespa weert zich stevig. Dat de Vespa’s daar bij een duidelijk Lifestyle Statement zijn mag duidelijk wezen.

In de communicatie van importeur naar consument valt echter op hoe summier de info naar de mogelijke scooterrijder is. Daar gaan ze geen zieltjes mee winnen. Zeker niet onder de aspirant scooterrijders die doorgaans technisch niet erg geschoold zijn. De scooterimporteurs mogen contact met ons opnemen zodat wij ze kunnen uitleggen hoe ze de spagaat tussen techniek (weinig) en emotie (veel) kunnen maken.

Zo blijkt, bij voorbeeld Vespa’s type aanduidsing ‘3 V’ breed ingeschat te worden als ‘drie versnellingen’. Terwijl het gaat over een scoot met een traploze transmissie en drie kleppen in zijn cilinderkop. ‘3V’ staat voor Tre Valvole.

En er zijn inderdaad nog gewoon handgeschakelde Vespaatjes. Maar die zijn voor de echte hard core nostalgici. En die hebben intussen geen ‘3V’, maar vier versnellingen.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws