Nieuws

Royal Enfield komt mogelijk met twee nieuwe allroads

Het in Indiase handen zijnde Royal Enfield heeft twee nieuwe modelnamen laten patenteren. Beide namen – Sherpa en Hunter – zouden volgens insiders bedoeld zijn voor nieuwe, nog niet aangekondigde, allroads.

Momenteel is de Himalayan de enige allroad in het gamma van Royal Enfield. Een motor die wordt aangedreven door een 411cc eencilinder met topvermogen van 25 pk en 32 Nm koppel.

Met de nieuwe modellen is Royal Enfield naar verluid van plan dit segment zowel naar boven als beneden uit te breiden. De stap terug zou er zijn in de vorm van de Sherpa die aangedreven zal worden door een 250cc eencilinder. Het stapje omhoog komt voor rekening van de Hunter.

Deze nieuwe avonturier krijgt, als de verhalen kloppen, hetzelfde 650cc blok ter beschikken die we kennen uit andere Royal Enfield-modellen. Dit zou betekenen dat de nieuwe motor een topvermogen van 48 pk en 52 Nm koppel krijgt. En waar de Sherpa vooral bedoeld lijkt voor de Aziatische markt, lijkt de Hunter ook voor de Europese markt een interessant model.

De speculaties rond beide modellen worden gesterkt door spionagefoto’s die op verschillende Indiase websites verschenen zijn. Daarnaast heeft Royal Enfield-directeur Siddhartha Lal ook al openlijk gefilosofeerd over een 650cc Himalayan. Beide nieuwe modellen zouden gepland staan als 2021-modellen. Als dat zo is, dan zullen we er eind dit jaar ongetwijfeld meer duidelijkheid over krijgen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws