Nieuws

Royal Enfield komt mogelijk met twee nieuwe allroads

Het in Indiase handen zijnde Royal Enfield heeft twee nieuwe modelnamen laten patenteren. Beide namen – Sherpa en Hunter – zouden volgens insiders bedoeld zijn voor nieuwe, nog niet aangekondigde, allroads.

Momenteel is de Himalayan de enige allroad in het gamma van Royal Enfield. Een motor die wordt aangedreven door een 411cc eencilinder met topvermogen van 25 pk en 32 Nm koppel.

Met de nieuwe modellen is Royal Enfield naar verluid van plan dit segment zowel naar boven als beneden uit te breiden. De stap terug zou er zijn in de vorm van de Sherpa die aangedreven zal worden door een 250cc eencilinder. Het stapje omhoog komt voor rekening van de Hunter.

Deze nieuwe avonturier krijgt, als de verhalen kloppen, hetzelfde 650cc blok ter beschikken die we kennen uit andere Royal Enfield-modellen. Dit zou betekenen dat de nieuwe motor een topvermogen van 48 pk en 52 Nm koppel krijgt. En waar de Sherpa vooral bedoeld lijkt voor de Aziatische markt, lijkt de Hunter ook voor de Europese markt een interessant model.

De speculaties rond beide modellen worden gesterkt door spionagefoto’s die op verschillende Indiase websites verschenen zijn. Daarnaast heeft Royal Enfield-directeur Siddhartha Lal ook al openlijk gefilosofeerd over een 650cc Himalayan. Beide nieuwe modellen zouden gepland staan als 2021-modellen. Als dat zo is, dan zullen we er eind dit jaar ongetwijfeld meer duidelijkheid over krijgen.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.