Sport

Rossi blijft in de MotoGP met Petronas

Valeninto Rossi zal komend jaar ook op een Yamaha in de MotoGP aan de start staan. Dat heeft het Italiaanse sportblad Gazzetta dello Sport bekendgemaakt. Naar verluid heeft Rossi een eenjarig contract getekend bij het satellietteam van Yamaha, Petronas Yamaha SRT, met een optie dit te verlengen tot twee jaar. Dat zou betekenen dat de legendarische coureur, met zijn enorme schare fans, sowieso tot zijn 43e actief kan blijven in de koningsklasse.

Het team was van plan het nieuws aan de start van het nieuwe seizoen, in Jerez, bekend te maken. Op de officiële bevestiging zullen we dus nog een kleine week moeten wachten. Al lag het wel voor de hand dat Rossi in de MotoGP zou blijven. Zo liet hij eerder al weten dat hij een afscheid in een door corona geplaagd seizoen niet zag zitten.

“Het plan was dat ik nog een jaar met het fabrieksteam kon rijden en dan pas hoefde te bepalen of ik nog door kon gaan”, liet Rossi in een eerder interview weten. “Ik heb iets van vijf of zes races, met de nieuwe chef-monteur en wat aanpassingen in het team, om te zien of ik nog mee kan komen in de top. Het probleem is alleen dat er door het virus nog geen race verreden is. Dus nu zou ik al een beslissing moeten maken voor er een antwoord is. En zelfs als we de tweede helft van het seizoen wel kunnen races, moet ik mijn keuze dan al gemaakt hebben.”

“Dit is niet de beste manier om te stoppen, omdat de kans bestaat dat we in 2020 helemaal niet racen. Dus het zou eerlijker voor me zijn om nóg een kampioenschap te rijden en pas aan het eind van de volgende te stoppen. Dus ik hoop door te kunnen gaan in 2021.”

Dat Rossi zijn carrière niet bij het fabrieksteam van Yamaha zou kunnen voortzetten, stond al langer vast. Zo liet het team eerder al weten dat niet Rossi, maar Fabio Quartararo naast Maverick Viñales zou komen te staan. Met een plekje in het Petronas-team blijft Rossi op een fabrieks-M1 rijden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.