Nieuws

Rondleiding van een legende in Agostini’s museum

Giacomo Agostini is met recht een racelegende te nomen. De nu 77-jarige Italiaan heeft immers een recordaantal van 15 wereldkampioenschapstitels op zijn naam staan. Daarnaast heeft hij in de loop van zijn racecarrière op Moto Morini’s, Yamaha’s en vooral MV Agusta’s over de hele wereld liefst 364 bekers en medailles gewonnen.

Die zijn nu allemaal te bewonderen in Agostini’s nieuwe privémuseum in Bergamo. Samen met zijn helmen, pakken en beroemde motorfietsen zoals de 500cc driecilinder MV Agusta waarmee hij zijn eerste titel won in 1966. Of wat te denken van de 500cc Yamaha waarmee hij Kenny Roberts versloeg in 1974 tijdens de 200 Mijl van Daytona.

Hoewel dat allemaal zeer bijzondere spullen zijn, is de gids met afstand het hoogtepunt van het museum. Want niemand minder dan Agostini zelf neemt die honneurs waar. Om aansluitend samen te dineren. Klein detail. Je moet er wel voor uitgenodigd worden. En om daarvoor in aanmerking te komen, zul je een overnachting moeten boeken bij de Bed & Breakfast van dochter Vittoria in de historische binnenstad van Bergamo.

De pakketprijs voor een overnachting, museumbezoek en avondeten ligt rond de € 450,- voor een eenpersoonskamer en € 800,- voor een tweepersoonskamer. De rondleiding wordt in groepen gegeven van 8 tot maximaal 13 personen.

De eerste twee data staan al vast: 27 januari 2020 en 21 februari 2020. Kijk voor meer informatie op: www.villavittoriabergamo.it

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws