Nieuws

Rij met ons mee: Lezerstest Suzuki GSX-8S

De GSX-8S is zo nieuw dat Suzuki er zelfs een compleet nieuwe typebenaming voor bedacht. Na een GSX-S600, GSX-S750 en GSX-S1000 zou het voor de hand liggen om de nieuwe naked tot GSX-S800 te dopen, maar dat doet Suzuki niet. Door hem GSX-8S te noemen, wil Suzuki benadrukken dat dit een nieuwe start is. En dat is volledig terecht!

De GSX-8S is namelijk uitgerust met een volledig nieuwe paralleltwin met een cilinderinhoud van 776 cc. Het blok, dat begin dit jaar debuteerde in de nieuwe V-Strom 800DE, is uitgerust met een krukas waarvan de kruktappen op 270° staan, waardoor hij klinkt en voelt als een 90 graden V-twin. De 84 pk sterke twin is voorzien van ride-by-wire, waarbij je kunt kiezen uit drie rijmodi. Een prima krachtbron die tijdens de eerste testen op lovende kritieken mocht rekenen.

Benieuwd of dat terecht is? Op vrijdag 26 mei aanstaande organiseren we hier op de MotoPlus-redactie in Varsseveld een lezerstest met de nieuwe Suzuki GSX-8S, waarbij er ook een ‘geknepen’ variant voor een A2-rijder van de partij is. Het aantal plaatsen is zeer beperkt, wil je dus van de partij zijn, geef je dan voor donderdag 18 mei aanstaande op via mail@motoplus.nl (o.v.v. Suzuki GSX-8S Lezerstest). Vergeet in de mail niet je naam, leeftijd en huidige motorfiets te vermelden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws