Premium

Reizen Zillertal

Zeg ‘Zillertal’ en bij veel motorrijders begint het lichtjes te kriebelen in de lendenen. Helemaal verwonderlijk is dat natuurlijk niet, dit Alpendal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, ook bekend van het gelijknamige skigebied, is immers gezegend met een uitzonderlijk schoonheid!

En voor ons misschien nog wel belangrijker, al die landschappelijke hoogtepunten worden middels een waar vlechtwerk aan wulps kronkelend asfalt aan elkaar gelust. Het gebied dankt zijn naam aan de rivier Ziller, die dwars door het dertig kilometer lange hoofddal loopt. In de directe omgeving vind je zoals gezegd verschillende landschappelijke hoogtepunten, zowel letterlijk als figuurlijk. Een van de absolute highlights van de regio is de Hintertuxer Gletscher, waarbij je ook vooral niet moet vergeten om een bezoek te brengen aan de beroemde ijsgrotten. Dat is echter slechts het topje van de ijsberg, met onder andere de Kerschbaumer Sattel, Zillertaler Höhenstraße, Gerlospass (1.507 meter), Krimmler watervallen, het Durlaßboden stuwmeer, de Schlegeis Alpenstraße en Zillergrund kom je hier ogen en oren tekort.

Hoe we dat zo zeker weten? Omdat we er geweest zijn natuurlijk, zoals je kunt lezen in een uitgebreid reisartikel in MotoPlus 2/2021. De foto’s vertellen het verhaal eigenlijk al, maar wil je het toch echt uit eerste lijn ervaren (wat we alleen maar kunnen aanraden), dan vind je hier een route door dit magnifieke stukje Alpenidylle. MotoPlus 2/2021 ligt vanaf 22 januari in de winkel.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.