Premium

Reizen Picos de Europa

De Picos de Europa, ofwel letterlijk vertaald ‘Pieken van Europa, is een bergketen in Noord-Spanje. Daar waar het massatoerisme zich vooral op de Middellandse Zee concentreert, is de noordelijke kuststrook van Spanje bij de Atlantische Oceaan, ook wel Costa Verder (‘groene kust’) genaamd, nog bijna onontdekt.

Spanje in het algemeen is al heel anders dan de rest van Europa, maar dat geldt in het bijzonder voor het noordelijke deel van dit Mediterrane land. Glooiende weides enerzijds, de ruige kust langs de Atlantische Oceaan anderzijds, en verder nog Zwitserse bergen en Schots weer. Hier is het Spaanse clichébeeld net zo misplaatst als een pinguïn in een stierenvechtersarena. Anders kortom, maar tegelijkertijd ook fascinerend mooi. Waarbij de uiteenlopende landschappen aan elkaar zijn gelust middels een uitgebreid netwerk van wulps kronkelend asfalt. Hier wil je als motorrijder gewoon een keertje naar toe!
Deden wij ook, waarbij we de trip door het noorden van Spanje begonnen op waardige wijze in het magnifieke San Sebastian, dat in 2016 nog de eretitel Europese cultuurhoofdstad droeg. San Sebastian vormde het startpunt van een rondtrip naar en door de Picos de Europa, waarvan de besneeuwde bergtoppen voor zeelui en -rovers uit lang vervlogen tijden het eerste was wat ze zagen van het Europese vasteland.

Een prachtige trip, die uiteraard deels voert langs de waanzinnige Atlantische kust met z’n hoge kliffen, waarvan je het volledige relaas kunt lezen in MotoPlus 3/2021. Natuurlijk kun je dit avontuur ook zelf herbeleven, daarvoor vind je hier de route. Een behoorlijke lange dit keer van een kleine 1.100 kilometer, die daarom in twee stukken is verdeeld. Zoek je het Noord-Spaanse avontuur nu op, deel dan je mooiste foto’s eens met ons. Mocht je jezelf terugvinden in het blad, dan levert dat je ook nog eens het enige echte MotoPlus T-shirt op.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.