Nieuws

Reizen Montefeltro, Italië

Zeg je Italië, dan denk je al snel aan toeristische highlights als Rome, Pisa, Venetië, en in het geval van motorrijders, de Dolomieten en Toscane. Stuk voor stuk prachtige plaatsen, er zijn echter ook tig minder bekende plaatsen, die daar qua schoonheid zeker niet voor onder doen.

Dat geldt zeker ook voor de Montefeltro. Dit centraal in Italië gelegen heuvellandschap, in de provincies Umbrië en Marche om precies te zijn, staat bekend om zijn uitzonderlijk pure karakter. Veel minder bekend en bemind dan het nabijgelegen Toscane, maar daardoor ook veel rustiger, zeker in het binnenland.

Deze thuisregio van Valentino Rossi biedt naast een niet te versmaden gastronomie ook vele schitterende bezienswaardigheden als de vestingstad San Leo, de blauwe stranden langs de Adriatische kust, San Marino en natuurlijk Tavullia, de plaats waar Rossi werd geboren en opgroeide. En laten we vooral de uitdagende stuurwegen die de regio doorkruisen niet vergeten, want hoe beter dan een ongerept gebied al dit te verkennen, dan vanuit het motorzadel?

Hoe mooi het gebied in werkelijkheid is, kun je zien in MotoPlus 21/2020, waarin we een bezoek brengen aan deze regio. Of we Rossi zelf ook nog tegen het lijf zijn? Daar kom je maar op één manier achter!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

18 maart, 2024

Het Europese middensegment groeit. Niet explosief, maar gestaag en dat is interessant genoeg voor Kawasaki  om voor ...

Overig nieuws