Toertip

Reizen Middelgebergten Duitsland

Het leek er lange tijd op dat we het als motorrijders dit jaar in de vakantie vooral thuis om de hoek zouden moeten zoeken. De coronamaatregelen versoepelen echter steeds verder en inmiddels mogen we als Nederlander gewoon weer vrij met eigen vervoer door Europa reizen. Maar waarheen dan? Nou, wij hebben nog wel een goed idee!

Wat bijvoorbeeld te denken van een reis van west naar oost door het midden van Duitsland? Klinkt niet heel spannend, maar tijdens deze fantastische tocht rijg je het ene middelgebergte met het andere aaneen. Het o zo populaire Sauerland vormt de aftrap, waarna je onder meer het Ebbe-, Rothaar-, Thüringer Schiefer-, Erz-, Elbsandstein en uiteindelijk Zittauergebergte voor de wielen krijgt. Geen Alpiene hoogstandjes, de hoogste top op je weg naar het oosten meet een alleszins bescheiden 1.215 meter, maar toch goed voor bochtengeluk van de bovenste plank. Het aanbod aan kappende, draaiende, stijgende en dalende weggetjes is bovendien niet alleen enorm, je heb de wegen ook nog eens nagenoeg voor jezelf. En het is heel wat dichter bij huis dan de Alpen!

Niet helemaal overtuigd? Pak MotoPlus 14/2020 er dan eens bij voor het uitgebreide reisartikel over deze prachtige trip. Uiteraard hebben we ook weer een bijbehorende route, die dit keer niet mals is. Een dikke 1.200 kilometer lang is deze namelijk, en natuurlijk voor iedereen gratis te downloaden, en wel hierrrrrrr.
Ga je de reis maken, deel dan enkele van je mooiste foto’s met ons. Wellicht vind je jezelf terug in je lijfblad, wat je ook nog het enige echte MotoPlus T-shirt oplevert!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws