Toertip

Reizen Middelgebergten Duitsland

Het leek er lange tijd op dat we het als motorrijders dit jaar in de vakantie vooral thuis om de hoek zouden moeten zoeken. De coronamaatregelen versoepelen echter steeds verder en inmiddels mogen we als Nederlander gewoon weer vrij met eigen vervoer door Europa reizen. Maar waarheen dan? Nou, wij hebben nog wel een goed idee!

Wat bijvoorbeeld te denken van een reis van west naar oost door het midden van Duitsland? Klinkt niet heel spannend, maar tijdens deze fantastische tocht rijg je het ene middelgebergte met het andere aaneen. Het o zo populaire Sauerland vormt de aftrap, waarna je onder meer het Ebbe-, Rothaar-, Thüringer Schiefer-, Erz-, Elbsandstein en uiteindelijk Zittauergebergte voor de wielen krijgt. Geen Alpiene hoogstandjes, de hoogste top op je weg naar het oosten meet een alleszins bescheiden 1.215 meter, maar toch goed voor bochtengeluk van de bovenste plank. Het aanbod aan kappende, draaiende, stijgende en dalende weggetjes is bovendien niet alleen enorm, je heb de wegen ook nog eens nagenoeg voor jezelf. En het is heel wat dichter bij huis dan de Alpen!

Niet helemaal overtuigd? Pak MotoPlus 14/2020 er dan eens bij voor het uitgebreide reisartikel over deze prachtige trip. Uiteraard hebben we ook weer een bijbehorende route, die dit keer niet mals is. Een dikke 1.200 kilometer lang is deze namelijk, en natuurlijk voor iedereen gratis te downloaden, en wel hierrrrrrr.
Ga je de reis maken, deel dan enkele van je mooiste foto’s met ons. Wellicht vind je jezelf terug in je lijfblad, wat je ook nog het enige echte MotoPlus T-shirt oplevert!

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.