Nieuws

Reizen Griekenland

Stranden, Zeus en gyros: het pallet aan clichés over Griekenland is werkelijk enorm. Een vakantieland bij uitstek ook, waarbij doorgaans voor het vliegtuig wordt gekozen. Niet verwonderlijk, die doet er al een kleine vier uur over en met de motor ben je natuurlijk beduidend wat meer uurtjes zoet. Met de veerboot vanuit Italië naar Igoumenitsa is het echter best goed te doen!

En als je dan eenmaal in ‘Hellas’ bent, dan is het ook één en al genieten. Griekenland mag dan te boek staan als een strandvakantieland pur sang, een bezoek op de motor laat je echter pas écht kennismaken met alle facetten van dit land uit de klassieke oudheid. De temperatuur, prachtige natuur, rijke geschiedenis, bergen en rustige, slingerende wegen vormen een onnavolgbare mix voor een indrukwekkende reis.
Onze trip bracht ons vanuit Igoumenitsa dwars door Centraal-Griekenland naar de oostkust, waarbij we onder meer de waanzinnig mooie Vikos kloof aandeden, de nacht doorbrachten op een verborgen strand en natuurlijk ook de indrukwekkende Meteora kloosters niet links laten liggen. Dit op hoge rotspilaren gebouwde kloostercomplex heeft een plaatsje op de Unesco Werelderfgoedlijst en één blik leert je al waarom.

In tien dagen regen we een kleine 2.700 kilometers aan elkaar en het verslag van deze fantastische reis vind je in MotoPlus 6/2021. De bijbehorende route kun je natuurlijk ook weer downloaden, en wel hierrr

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.