Nieuws

Reizen Ain Frankrijk

Het heeft er alle schijn van dat Frankrijk de komende zomer toch de deuren gaat openen voor buitenlandse toeristen. En heb je nu je zinnen gezet op een meerdaagse motorreis, maar hoeft het niet helemaal richting het Alpen of de Middellandse Zee? Dan hebben wij wellicht een zeer interessante bestemming voor je: Ain!

Dit Franse departement ligt van noord naar zuid bekeken enigszins centraal, tegen Zwitserland aan. Het omvat vier arrondissementen, elk met een heel eigen gezicht. Bochtige wegen door de uitlopers van de Jura en langs de wijnbergen in de Bugey, het waterrijke dijkenlandschap van de Dombes, het boerachtige Bresse en het kaasparadijs Pays de Gex. Landschappelijk gezien kom je hier volledig aan je trekken, culinair trouwens ook. Liefhebbers van het betere eten kunnen zich er laven aan de vele lokale specialiteiten, waaronder de natuurlijk de beroemde bressekip.
Vier dagen lang trokken we door dit authentieke en indrukwekkende stukje Frankrijk, dat gelukkig nog niet gebukt gaat onder het juk van massatoerisme. Zelfs hartje zomer is het er nog lekker rustig op de lommerrijke straatjes.

Benieuwd? In MotoPlus 12/2020 ontdek je alle geheimen van deze prachtige Franse regio. Het nummer ligt vanaf vrijdag 12 juni in de winkel. Ontvang je MotoPlus liever gewoon thuis in de bus? Sluit dan hier een abonnement af!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.