Nieuws

Rainey maakt rentree op de motor

Als gevolg van een valpartij tijdens de Grand Prix op het circuit van Misano in 1993 raakte Wayne Rainey vanaf zijn middel verlamd. Meer dan 26 jaar later maakt de Amerikaanse ex-coureur echter zijn rentree op het circuit, en wel op een speciaal geprepareerde Yamaha YZF-R1.

Van 1990 tot en met 1992 veroverde Rainey driemaal op rij het wereldkampioenschap in de 500cc koningsklasse. In 1993 leek Rainey hard op weg naar zijn vierde titel, een zware val op het circuit van Misano, waarbij hij vanaf zijn middel verlamd raakte, betekende echter een vroegtijdig einde van zijn racecarrière.

Tijdens het evenement Suzuka Sound of Engine vroeg Yamaha Amerika aan Rainey of hij niet weer eens in het zadel van een motor wilde plaatsnemen. De ex-wereldkampioen zegde toe, waarna er een geprepareerde YZF-R1 werd opgebouwd. Een speciaal zadel, in combinatie met op de voetsteunen gefixeerde laarzen, zorgt er onder meer voor dat Rainey op de superbike blijft zitten. Schakelen kan oud-wereldkampioen middels knoppen op het stuur. Op het Willow Springs Circuit in Californië maakte de inmiddels 59-jarige Rainey onlangs zijn rentree op de speciale racer. En dat deed hem zichtbaar goed. “Ik heb een fantastische tijd gehad”, zo liet hij na de eerste testrit optekenen, “ik voelde me weer jong.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.