Nieuws

Racemonster met 160 pk en slechts 145 kilo

MV Agusta heeft op basis van haar F3 een circuit-monster gepresenteerd met 160 pk en een drooggewicht van slechts 145 kilo. De volbloed-F3XX is ontwikkeld door de Reparto Corse-raceafdeling van MV Agusta en zal in beperkte oplage te koop zijn.

Met zijn 800 cc lijnblok past de machine niet binnen de huidige professionele raceklassen, maar in het hobbysegment zal hij voor een hoop plezier zorgen.

MV’s raceafdeling heeft de driecilinder namelijk naar een top van 13.000 toeren en 160 pk gebracht. Alle niet-noodzakelijke elektronica verdween en de F3 kreeg een 3-in-1 uitlaatsysteem van SC Project. De 43 inch Marzocchi-upside-down werd met een Öhlins cartridge opgewaardeerd en ook aan de achterzijde is een Öhlins geplaatst. Hier veert de F3XX met een TTX 36-schokdemper. Op het dashbord pronkt in plaats van het reguliere display een TFT multi-instrument met datalogger. Ook zijn alle bedieningssytemen aangepast voor het circuit.

Om het gewicht van de F3XX zo laag mogelijk te houden, is alle kuipwerk gemaakt van koolstofvezellaminaat. Daarnaast wordt de koplamp met lijm op zijn plaats gehouden. Uiteraard biedt MV Agusta de mogelijk de F3XX verder te personaliseren bij Reparto Corse. Hoeveel dit tweewielige feestje moet kosten, is niet bekendgemaakt.Maar ga er maar vanuit dat er diep in de buidel getast mag worden.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.