Nieuws

R1250R versus Monster 1200S; espresso of weissbier?

Singles, triples, fours; prachtig allemaal. Maar voor de bonvivant van de openbare weg gaat er niets boven een dynamische big twin. En in dat segment is de bandbreedte enorm groot, zoals de Ducati Monster 1200S en BMW R1250R demonstreren.

Nee, deze test is zeker geen première, eerder een oude traditie, een treffen tussen routiniers, op hoog niveau, dat wel. Ook op ooghoogte? Nou, daar lopen de meningen over uiteen. Feit is in ieder geval dat de beide roadster-concepten van BMW en Ducati regelmatig in hun meest actuele uitvoering tegenover elkaar hebben gestaan in MotoPlus. Dat zou niet gebeurd zijn als ze het beide zonder hun kwaliteiten of fanschare hadden moeten doen. Beide zijn in ruime mate aanwezig.

Maar hand op het hart: wie kiest er tussen een Monster 1200S en een R1250R? Dat is als kiezen tussen espresso en Weißbier, tussen crossfit en bodybuilding. Het zijn enorm verschillende interpretaties van identiek concepten. Wat hier telt, is eerder de persoonlijke smaak en daar kun je zoals altijd over twisten.

Waar onze keuze op is gevallen, lees je in MotoPlus 13!

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.