Nieuws

Quartararo wint oppermachtig in Assen

Fabio Quartararo heeft op het TT Circuit in Assen zijn vierde overwinning van het seizoen in de wacht weten te slepen. De Fransman bleek al snel een kop te groot voor de concurrentie en kwam met een voorsprong van ruim 2,5 seconde over de streep.

Bij de start zijn het de beide Yamaha’s die elkaar (bijna) raken waardoor Viñales terugzakt, maar teamgenoot Quartararo als eerste de Haarbocht in duikt. Bagnaia, gestart vanaf P3, volgt de Fransman en Takaaki Nakagami daarachter als derde. Bagnaia en Quartararo raken in gevecht, maar na zes gereden ronden heeft de Yamaha-coureur er genoeg van en rijdt hij weg bij de Italiaan. Ondertussen kent Marc Marquez een goede start, hij rijdt vrijwel direct van de twintigste naar de tiende plaats. Valentino Rossi begint de wedstrijd minder goed, en komt helaas later in de wedstrijd ten val. Achter de weggereden Quartararo vormt zich een groepje van een man of acht, waar her en der wat van positie gewisseld wordt. Veel hinder ondervindt hij er niet van, want na 26 ronden komt de Fransman als eerste over de meet. Teamgenoot Viñales maakte de Yamaha 1-2 compleet, wereldkampioen Joan Mir finisht als derde.

In de Moto2-race kent Bo Bendsneyder een lastige wedstrijd. De Rotterdammer schuift vanwege een positieve coronatest van Hector Garzo één startplekje op en kent een goede start. Even later maakt de wedstrijdleiding bekend dat de Nederlander een té goede start had en een jumpstart maakte. Hiervoor krijgt Bendsneyder twee longlap-penalties, waardoor hij terugzakt naar de 22e plaats. Hij weet in de slotfase terug te komen en dankzei de inhaalactie op Cameron Beaubier de 15e plek te bemachtigen én hiermee het laatste WK-punt in de wacht te slepen. KTM-rijders Raul Fernandes en Remy Garder zorgen voor een KTM 1-2tje, voor Augusto Fernandes op plek drie.

Bij de Moto3 is het Dennis Foggia die de winst weet te behalen op de Drentse hei. Sergio Garcia en Romano Fenati, die tijdens de wedstrijd twee longlap-penalties krijgt, finishen als tweede en derde achter hem. De coureurs hebben nu een zomerstop tot zes augustus, waar het spektakel op de Red Bull Ring in Oostenrijk verder gaat.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.