Nieuws

Quartararo trekt in Portugal (weer) aan het langste eind

Fabio Quartararo wist zondagmiddag zijn tweede zege van het seizoen te behalen tijdens de GP van Portugal. Achter de Fransman finishten Francesco Bagnaia en regerend wereldkampioen Joan Mir als tweede en derde.

De wedstrijd, die niet zonder slag of stoot verliep en veel valpartijen kende, begint goed voor Johann Zarco, de leider in het kampioenschap. Hij weet bij het ingaan van bocht één de leiding over te nemen van Quartararo, die vanaf pole vertrekt maar snel terugzakt. Zarco wordt gevolgd door Alex Rins en Marc Marquez, die vanaf een zesde plek eveneens een goede start kent. Later zakt de achtvoudig kampioen terug naar een negende positie, 265 dagen na zijn laatste Grand Prix.

Na vijf ronden aan kop is het Alex Rins die de leider in het kampioenschap als eerste voorbij gaat. Niet veel later meldt ook Quartararo zich en samen rijden de twee weg. Het lijkt erop dat ze tot het einde zullen vechten voor de winst, maar met zeven ronden te gaan schuift Rins onderuit en heeft Quartararo ‘vrij spel’, met een voorsprong van dik 3,5 seconde. Een ronde later gaat ook Johann Zarco onderuit. Quartararo ziet zijn voorsprong groeien tot ruim vijf seconden en komt als eerste over de finish, voor Francesco Bagnaia en Joan Mir. Marc Marquez  finisht als zevende. Dat hem dit veel moeite heeft gekost is duidelijk te zien als de helm wordt afgedaan bij terugkomst in de pitbox.

De wedstrijd kende een aantal crashes en DNF’s. Pol Espargaró moest zijn RC213V vroegtijdig aan de kant zetten na een technisch mankement en Miller, Rossi en (winnaar van 2020-GP) Oliveira gingen net als Rins en Zarco onderuit. De rijders hebben een week tijd om bij te komen voor de paddock zich verplaatst naar het Spaanse Circuit de Jerez.

De Moto2-wedstrijd werd na de MotoGP verreden. Ook hier vielen een aantal coureurs, waaronder Lowes, Manzi, Montella, Ogura, Bulega, Vietti, Dixon en ‘onze’ Bo Bendsneyder.

Onderstaand de  top vijf in de tussenstand van de MotoGP:

1.    Fabio Quartararo – Yamaha – 61 punten
2.    Francesco Bagnaia – Ducati – 46 punten
3.    Maverick Vinales – Yamaha – 41 punten
4.    Johann Zarco – Ducati – 40 punten
5.    Joan Mir – Suzuki – 38 punten

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.