Sport

Quartararo tekent bij Yamaha MotoGP fabrieksteam

Yamaha Factory Racing heeft bekend gemaakt dat Fabio Quartararo in 2021 en 2022 samen met Maverick Viñales het rijdersduo gaat worden van het officiële Yamaha MotoGP fabrieksteam. De 20-jarige Fransman kende onder de hoede van Wilco Zeelenberg een fantastisch 2019-seizoen in het Petronas Yamaha Sepang Racing Team met zeven podiumplaatsen (vijf keer tweede, twee keer derde) en een vijfde plaats in de WK eindstand.

Quartararo was bovendien veruit de beste privérijder uit de paddock, evenals de Rookie of the Year, met niet minder dan 100 punten voorsprong op de nummer twee. Die prestaties zijn ook Yamaha niet ontgaan, die hem niet alleen een contract voor twee seizoenen in het fabrieksteam aanbieden, maar voor komend seizoen ook de beschikking over een fabrieks-YZR-M1, evenals alle daarbij behorende steun.

En wat gebeurt er dan met publiekslieveling Rossi? De bij aanvang van het komende GP-seizoen 41-jarige racelegende rijdt komend dit jaar gewoon in het fabrieksteam, wat zijn 15e seizoen voor de Japanners wordt. Gaandeweg het seizoen zal de Italiaan een beslissing maken over zijn toekomst in de MotoGP. Mocht Rossi ervoor kiezen om er in 2021 nog een seizoen bij aan vast te knopen, wat zijn 26e GP-seizoen zou worden (en 22e in de hoogste klasse), dan kan hij daarbij op volledige steun van Yamaha rekenen. We wachten af…

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.