Nieuws

Quartararo oppermachtig in Spanje

Fabio Quartararo wist zondagmiddag de Grand Prix van Spanje op dominante wijze te winnen. Met meer dan zes seconden voorsprong kwam hij na 24 rondes over de finish, voor Pramac-coureurs Jorge Martin en Johann Zarco.

De wedstrijd begint meteen spectaculair. Bij het aanremmen voor de eerste bocht remt Takaaki Nakagami zichzelf onderuit, en neemt bij zijn val Bagnaia en Rins met zich mee de grindbak in. Hierdoor slaan Quartararo, Espargaro en Martin meteen een klein gat ten opzichte van de rest, en zetten dit uiteindelijk door. Niet veel later rijdt Fabio Quartararo ook weg bij Espargaro en Martin.

De voorsprong van de regerend wereldkampioen blijft maar groeien en hij lijkt de overwinning dan ook niet meer weg te geven. Achter hem is het wél spannend en vechten Espargaro en Martin om de tweede en derde plek. Met nog één ronde te gaan denkt de Aprilia-coureur dat de race al is afgelopen en begint hij met zwaaien naar het publiek. Als hij er even later achter komt dat hij nog een ronde moet zijn Martin, Zarco en ook Mir al aan hem voorbijgegaan, en komt hij uiteindelijk als vijfde definitief over de meet. Hierdoor finishen de beide Pramac-coureurs op plek twee en drie.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws