Nieuws

QJ-Motor gaat samenwerken met MV Agusta

Het moederconcern van Benelli, QJ-Motor, is een strategische partnerschap aangegaan met MV Agusta. In eerste instantie om het merk MV Agusta meer naamsbekendheid te geven in China, het thuisland van QJ Motor. In een later stadium zal het partnerschap ook belangrijke industriële ontwikkelingen omvatten. Hoe dat er precies uit moet gaan zien, wordt nog bepaald.

MV Agusta was al actief in China via haar partner Fekon Co. Dit wordt nu overgekomen door QJ-Motor, wat onder meer betekend dat de Chinese grootmacht de 7 bestaande brandstores overneemt en dat het reeds opgebouwde dealernetwerk van 12 naar 21 zaken gaat uitbreiden.

Foto: Benelli

Timur Sardarov, CEO van MV Agusta Motor, verwacht dat de samenwerking met QJ-Motor een langdurige gaat worden. Zijn doel is om van MV Agusta binnen nu en 5 jaar het grootste Italiaanse premium motormerk in China te maken. QJ-Motor zal op haar beurt vermoedelijk gaan profiteren van de techniek die MV Agusta reeds in huis heeft. Het Chinese concern heeft hier mogelijk al op geanticipeerd, want de Chinezen hebben onlangs een nieuw viercilinderblok aangekondigd.

Deze krachtbron had verdacht veel weg van een motor die eerder in MV Agusta’s te zien was. En door de nieuw aangekondigde samenwerking, is dat nog aannemelijker. Een win-win situatie voor beide bedrijven dus.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.