Nieuws

Producttest 9 adventure helmen

De adventure helm, heel kort door de bocht kun je stellen deze de nadelen van een integraalhelm combineert met die van een crosshelm. De aerodynamische kwaliteiten kunnen immers beter, net als de akoestische. Daarentegen zijn ze wel behoorlijk veelzijdig en zien ze er bovenal gewoon stoer uit!

Dat de adventure helm onder allroad en adventure (hoe verrassend!) enorm aan populariteit heeft gewonnen de laatste jaren, is dan ook niet zo vreemd. Tijd daarom om dit relatief nieuwe segment in helmenland eens aan het kritische oog van ons helmtestprotocol te onderwerpen.
Negen helmen nemen deel aan de uitgebreide test. Of beter gezegd, negen modellen, want van elk model worden in totaal vijf exemplaren voor de test ingezet. De maten S, M, L en XL worden gebruikt voor een uitgebreide praktijktest op een vooraf vastgestelde testroute. Vervolgens is er nog een tweede maat M, die zich in het laboratorium mocht melden voor de valtest.

Onder de streep vallen er in vijf categorieën (klapdemping, uitrusting/afwerking, pasvorm/draagcomfort, rijpraktijk en gewicht) uiteindelijk in totaal 100 punten te verdienen. Eén helm wist in totaal 91 van de maximale 100 punten binnen te roeien. Welke? Dat lees je in MotoPlus 12/2020!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Motornieuws 2024: Triumph TF250-X

Motornieuws 2024: Triumph TF250-X

29 november, 2023

Dat Triumph volgend jaar in het WK Motocross van start gaat met een volledig in eigen beheer ontwikkelde nieuwe ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws