Nieuws

Producttest 9 adventure helmen

De adventure helm, heel kort door de bocht kun je stellen deze de nadelen van een integraalhelm combineert met die van een crosshelm. De aerodynamische kwaliteiten kunnen immers beter, net als de akoestische. Daarentegen zijn ze wel behoorlijk veelzijdig en zien ze er bovenal gewoon stoer uit!

Dat de adventure helm onder allroad en adventure (hoe verrassend!) enorm aan populariteit heeft gewonnen de laatste jaren, is dan ook niet zo vreemd. Tijd daarom om dit relatief nieuwe segment in helmenland eens aan het kritische oog van ons helmtestprotocol te onderwerpen.
Negen helmen nemen deel aan de uitgebreide test. Of beter gezegd, negen modellen, want van elk model worden in totaal vijf exemplaren voor de test ingezet. De maten S, M, L en XL worden gebruikt voor een uitgebreide praktijktest op een vooraf vastgestelde testroute. Vervolgens is er nog een tweede maat M, die zich in het laboratorium mocht melden voor de valtest.

Onder de streep vallen er in vijf categorieën (klapdemping, uitrusting/afwerking, pasvorm/draagcomfort, rijpraktijk en gewicht) uiteindelijk in totaal 100 punten te verdienen. Eén helm wist in totaal 91 van de maximale 100 punten binnen te roeien. Welke? Dat lees je in MotoPlus 12/2020!

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.