Nieuws

Prijs(jes) Kawasaki Z400 en Ninja 400 bekend

Na een korte afwezigheid maken de Z400 en Ninja 400 hun rentree in de Kawasaki line-up. De naked kost € 6.849,- en de sportieve motorfiets € 7.449,- (Ninja 400 KRT edition € 7.649,-).

Beide A2-geschikte modellen zijn uitgerust met een 399 cc zware parallel-twin. Het motorblok levert 45 pk en 37 Nm en gaat zuinig met brandstof om. Zoals het hoort bij een 400’tje houdt het blok van toeren draaien. Het maximale vermogen rolt er bij 10.000 tpm uit. Het vermogen is in lijn met de concurrentie. Het is weliswaar niet wereldschokkend, maar met een rijklaar gewicht van 167 kilo (168 kilo voor de Ninja) hoeft er ook niet veel in gang gezet te worden.

Van de zithoogte van 785 mm hoeft niemand schrik te hebben. Dat hoeft ook absoluut niet voor deze motoren die rijplezier hoog in het vaandel hebben staan. Verwacht vanzelfsprekend geen peperduur veringspul in deze prijsklasse. Vooraan huist een niet instelbare Ø 41 mm telescoopvork. Achteraan is de veervoorspanning van de monoshockdemper instelbaar.

Het groene duo staat vanaf augustus in de winkel. Naast de standaardmodellen heeft Kawasaki zoals altijd ook weer aangeklede varianten in de aanbieding. Naast de Performance-editie levert het ook de Sport-editie. Die heeft een afdekplaatje voor het duozadel, tankpad en een smoke windscherm. Ga voor een officiële Kawasaki dealer bij u in de buurt naar www.kawasaki.nl. Wil je weten hoe de vorige Z400 rijdt? Kijk dan hier.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws