Premium

Vergelijkingstest Honda Rebel – Kawasaki Eliminator: same but different?

Kan een vergelijkingstest geheel spontaan niet een insteek krijgen, maar twee? De conclusie van het vergelijk tussen de Honda CMX 500 Rebel en Kawasaki Eliminator 500SE geeft het antwoord.

Bij eerste oogopslag lijken we met een tweeling te maken te hebben. De motoren hebben niet alleen allebei een staande tweecilinder, maar in het zwart lijken ze vanuit sommige hoeken in eerste instantie erg veel op elkaar. In tweede instantie blijkt dat toch allemaal best mee te vallen. De Honda is duidelijk minder uitgerekt dan de Kawasaki en het model gaat meer de lucht in. Bovendien oogt hij door zijn dikke voorband wat compacter en meer als een klein bommetje.

Maar het is vooral het iets verzorgder uiterlijk waardoor de Honda optisch het meest verschilt van de Kawasaki. De Rebel oogt schoner en met iets meer oog voor detail in elkaar gezet. Bij het opmaken heeft hij duidelijk langer voor de spiegel gezeten. Kijk alleen al naar de twee verschillende achterbruggen. Op de Eliminator is dat een eenvoudig rechthoekig exemplaar terwijl de Honda een mooi rond exemplaar heeft waarvan zelfs de kettingspanners de moeite van het bekijken waard zijn. En hoe handig een USB-aansluiting ook is, de manier waarop Kawasaki die op het stuur monteert, is goed voor opgetrokken wenkbrauwen

Uiteraard is er meer van belang dan alleen het uiterlijk. In MotoPlus 14/2024 gaan we met de twee Japanners op pad, en lees je natuurlijk de uitgebreide vergelijkingstest! Nog geen abonnement, maar wel elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen stress, klik dan gewoon even hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mobiel onderdak voor motorrijders

Mobiel onderdak voor motorrijders

15 juli, 2024

Vakantie nog op de rol? En kamperen? Dan is de Elixer 2 van MSR is een tent waarbij het helemaal snor zit met de ...

Overig nieuws