Premium

Prakijktest 18 motorjeans

Motorjeans staan voor comfort en luchtigheid. Dat maakt ze vooral in de zomer een populair kledingstuk, maar zijn ze ook veilig? Wij zochten het uit.

Liefst achttien broeken vormen het deelnemerspanel voor deze jeanstest. De broeken van onder andere PMJ, Alpinestars, IXS en Held worden zoals gewoonlijk op verschillende punten beoordeeld. Uiteraard op veiligheid, maar daarnaast ook op pasvorm en draagcomfort, ventilatie, water- en hittebescherming, en uitrusting en afwerking. Uiteraard wordt dat ook in de praktijk getest. Bijvoorbeeld door de broeken twee keer vijftig meter over het asfalt te slepen: één keer de voorkant, de andere keer de achterkant. Wat aan het einde van de test opvalt? De drie deelnemende broeken met beschermingsklasse AAA , de hoogste klasse van de achttien jeans in deze test, bieden de beste bescherming op het gebied van veiligheid, maar eindigen niet als top drie in deze test, één van de drie AAA-broeken eindigt zelfs als allerlaatste, met een onvoldoende.

Maar hoe kan dat? Wie wint er wel, en welke broek scoort op welk onderdeel goed of slecht? Je leest de uitgebreide vergelijkingstest natuurlijk in MotoPlus 20/2022!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws