Premium

Reportage Adventure Challenge

Een challenge is te vaak een te hip woord voor een te poenerig evenement waarbij een kind op een driewieler de finish nog haalt. Dat is bij de Adventure Challenge wel anders. Het evenement bewijst zich direct bij de eerste editie als uitdagend en loodzwaar.

De tijd en energie die de organisatie vooraf in het evenement stak, betaalt zich in klinkende munt uit. Er staat echt een fraai offroad-festijn, stands van (relevante) sponsoren geven het geheel extra cachet en dat geldt ook voor de vele bijna overdreven vriendelijke vrijwilligers. Toch draait het uiteindelijk allemaal om zeven proeven, met veelbelovende namen als ‘Hillclimb’, ‘Sanddrift’, ‘Obstacle course’, of juist met het nodige cynisme, getuige ‘Jungle Cruise’ en ‘Ringmaster’.

De proeven zijn met zorg uitgezet en ze bewijzen zich als uiterst selectief. Zo selectief zelfs dat offroad-instructeur Stephan Moerkerke last-minute wijzigingen aanbrengt omdat sommige van de door hem ontworpen proeven te zwaar blijken. Hier komen alleen de besten bovendrijven. Voor minder goden is er altijd een ontsnappingsroute, maar zelfs die is soms best pittig. Het maakt niet uit welke route je neemt, als je aan de finish komt, staat iedereen geheid voor je te applaudisseren. Trouwens ook als het je niet lukt. Zelfs de getalenteerde mannen die vanaf de eerste meters overduidelijk strijden om de ereplaatsen, helpen met het overeind hijsen van gevallen deelnemers en hun steeds smeriger motoren.

Hoe de deelnemers de Offroad Challenge hebben ervaren en hoe de dag verder verliep? Je leest het uitgebreide verslag in MotoPlus 11/2023.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws