Premium

Lezerstest Suzuki GSX-S1000 en GSX-S1000 GT

Met één basisconstructie twee markten bedienen, het is precies wat Suzuki met de GSX-S1000 en GSX-S1000 GT doet. Een sporttoer- en naked bike, gebaseerd op dezelfde basis. Vijf MotoPlus-lezers gingen een dagje op pad met beide modellen.

Dat de Suzuki’s in de smaak vallen, wordt meteen duidelijk. “Vrienden maak je normaliter niet zo snel, maar met de nieuwe Suzuki GSX-S1000 GP-editie had ik daar slechts tien kilometer voor nodig. Ja, echt! Dat was de afstand die ik nodig had om een grote glimlach op mijn gezicht te krijgen, die er na een hele dag sturen ook niet meer af ging.”, schrijft Laurin Leeflang. Een andere lezer, Jeroen Biemans, vindt: “De GSX-S1000 GT is een feest om mee te rijden; rechtuit of in bochten, alles gaat soepel en comfortabel.” Waar alle lezers het unaniem over eens zijn is de (op de GT uitschakelbare) quickshifter van beide modellen. “Geen idee overigens waarom je in hemelsnaam de heerlijke quickshifter uit zou willen schakelen, want dat heeft Suzuki uitermate goed voor elkaar. Moeiteloos schakelt de bak op en neer zonder dat je de koppelingshendel aan hoeft te raken.”, zegt Sebastiano Piras.

Benieuwd naar de rest van de bevindingen van het testpanel? Je leest de uitgebreide bevindingen van de lezers in MotoPlus 18/2022. Elke twee weken helemaal up-to-date blijven met het laatste nieuws, de meest uitgebreide testen, onderhoudende reportages en sprekende reisverhalen? Kan, gewoon even hier klikken…

Klik hier voor het videoverslag van deze lezerstest.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws