Nieuws

Powerball tegen blessure

Bouwvakkers en stratenmakers moeten oppassen voor hun rug, mensen achter de computer kunnen last krijgen van RSI. En motorrijders? Ook die hebben zo’n hele typische aandoening: het Compartment Syndroom (CS) of Carpaal Tunnel Syndroom (CTS). Door bovenmatig ontwikkelde onderarm of polsspieren komen de zenuwen in de knel en kun je last krijgen van dove vingers of opgepompte armen bij het motorrijden. Menig GP-coureur is hier inmiddels zelfs al aan geopereerd, enkele maandne geleden ging bijvoorbeeld Nicky hayden nog onder het mes; trots showde hij bij de eerste GP van het jaar zijn lange litteken op zijn onderarm!

In MotoPlus 8 een uitgebreid artikel over deze typische motorrijderskwaal, met een interview met chirug Dr. Ernest Luiten, de Nederlandse specialist op dit gebied, die al veel vaderlandse motorcoureurs onder handen nam.

Om zo’n operatie te voorkomen, kun je je armen en polsen trainen met de zogenaamde Powerball. Dat leuke apparaatje blijkt erg uitdagend: op het onderstaande filmpje zie je hoe de Griek Akis Kvitsinelis een wereldrecord vestigt.

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws