Nieuws

Politie zet onopvallende radarauto’s in tegen hardrijders

Om het hardrijden in Nederland aan te pakken, heeft de politie bekendgemaakt rijdende flitskasten in te zetten. Het gaat daarbij om onopvallende radarauto’s die zowel aan de voor- als achterzijde zijn uitgerust met een flitscamera.

“Het gedrag van mensen in het verkeer is eigenlijk een afspiegeling van het gedrag in de maatschappij. En als je daar niet corrigerend tegen optreedt, gaat het mis. Ik zie ook de tolerantie afnemen, want de ‘heer in het verkeer’ kom je haast niet meer tegen. Het is alleen nog maar ikke, ikke, ikke”, aldus projectleider Infrastructuur Egbert-Jan van Hasselt van de Nationale Politie in een interview met De Telegraaf.

Volgens de projectleider is het nodig om hardrijders aan te pakken omdat er nog altijd mensen om het leven komen door hardrijders en weggebruikers die zich op een andere manier asociaal gedragen in het verkeer. “Het lijkt alsof sommige automobilisten zich onaantastbaar voelen en geen ruimte aan andere weggebruikers willen geven. Automobilisten die als iemand wil invoegen snel het gaatje dichtrijden, zodat het niet lukt. Het zijn dezelfde mensen die als ze een winkel binnengaan niet wachten als er iemand naar buiten komt lopen.”

Het plan is om in 2022 honderd van deze radarauto’s actief te hebben op de Nederlandse wegen. Door de inzet van rijdende flitskasten hoeft de politie bestuurders die te hard rijden, niet aan te houden om ze te bekeuren. Net als bij een stationaire flitskast krijgt de overtreder vanzelf een brief in de bus met daarin het boetebedrag.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.