Nieuws

Plannen uit China: Harley-Davidson 338 en Benelli TRK800

Een foto gemaakt tijdens een dealerpresentatie in China, geeft een interessant inkijkje in de 2020-plannen van de beursgenoteerde Qianjiang Groep. Het bedrijf, dat onder meer eigenaar is van Benelli, heeft namelijk flink wat modellen in de planning staan.

Waaronder de Benelli TRK800, TnT600i, 600RR, 600N, 600GT en Imperiale 530. Daarnaast weten we ook meer over de mogelijk lancering van de Harley-Davidson 338. Die moet namelijk ergens in juni plaats gaan vinden.

De foto toont namelijk een jaaroverzicht waarop verschillende modellen worden aangekondigd. Of het hierbij om een definitieve planning gaat, is niet bekend. Maar als we daar wel vanuit gaan, dan maken we in februari kennis met de licht geüpdatete Benelli TnT600i die eind vorig jaar gepresenteerd werd. Gevolgd door de vernieuwde TRK502X in maart, en nieuwe Leoncino 800 die voor eind april op de planning staat.

Vanaf mei wordt het misschien nog wel interessanter. Dan staan er namelijk een aantal tot nu toe onbekende modellen op de planning. Zo zijn de typeaanduidingen 600N en 600RR te zien. Mogelijk verwijzend naar een nieuwe naked (N) en racer (RR) van Benneli? Aan het eind van het jaar, in september, wordt dit aangevuld met de TRK800.

Gezien de naam gaat het hierbij om een dieper ademende uitvoering van de TRK502, die voorzien zal worden met Benelli’s 754cc paralleltwin. Een blok dat onder meer in de 752S gevoerd wordt. Daar is de twin goed voor een topvermogen van 56 Kw (76,8 pk) bij 8.500 tpm en 67 Nm bij 6.500 tpm. Het jaar wordt afgesloten met een nieuwe 600GT, wat mogelijk duidt op een meer toergerichte uitvoering van de 600N/RR.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.