Nieuws

Pirelli kondigt opvolger van Rosso III aan

Pirelli komt binnenkort met de opvolger van de Rosso III, die niet geheel onverwacht Rosso IV gaat heten. De Italiaanse fabrikant heeft haar populaire sportieve toerband een update gegeven, maar op welke vlakken? Dat is voorlopig nog even geheim, want anders dan dat er een opvolger van de Rosso III aankomt, is het nog vrij stil bij de fabrikant.

Dat wil niet zeggen, dat er geen klein stukje van de sluier is opgelicht. Zo is al wel bekend gemaakt dat onder meer het profiel van de band is aangepakt. Bij de Rosso IV wordt, gezien de foto’s, gekozen voor minder aanwezige groeven, waardoor de band dichter tegen de Diablo Rosso Corsa II aankruipt. Dat betekent dat de band een groter contactvlak krijgt, meer grip en bovendien minder gevoelig is voor slijtage. Daarnaast reageert een band met weinig profiel stabieler bij harde remmanoeuvres, dan een band met een grover profiel.

Naast het profiel, is ook de rubbercompound belangrijk. Op dat vlak weet de Diablo Rosso III goed te overtuigen, de band weet in verschillende bandentesten bij hitte, kou en natte omstandigheden steevast goede scores neer te zetten. Of Pirelli daarom voor de vierde generatie van de Rosso aan het recept gaat tornen, is nog niet bekend. Maar als ze het doen, dan verwachten wij een verdere verfijning van de rubbersamenstelling, met meer silica en meerdere grip zones.

Volgens de eerste geluiden, zal de nieuwe Rosso IV er komen in de maten 120/70 R17, 160/60 R17, 180/55 R17, 190/55 R17 en 200/55 R17. 

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.