Nieuws

Peugeot presenteert elektrische Metropolis

Peugeot Motorcycles heeft op het autosalon in Genève haar nieuwe e-Metropolis gepresenteerd. Een zeer productie-rijp ogende elektrisch aangedreven conceptstudie van de Metropolis driewieler. Wanneer we de machine voor het eerst op de markt kunnen verwachten, heeft het Franse concern nog niet bekendgemaakt.

Met de nieuwe elektromotor is het vlaggenschip van de Fransen goed voor een topvermogen van 36 kW aan het achterwiel. Dit vertaalt zich volgens Peugeot naar een topsnelheid van 135 km/uur. Over de capaciteit van de accu zijn geen uitspraken gedaan, wel is bekendgemaakt dat het maximale rijbereik op zo’n 200 km ligt. Een stuk minder dan bij de niet-elektrische Metropolis, maar desondanks niet verkeerd voor een machine die vooral gericht is op stadsgebruik.

De 3kW-laadpoort van de e-Metropolis is tussen beide koplampen geplaatst en kan middens een Type-2 laadstekker aangesloten worden op het lichtnet. Hiermee is het volgens Peugeot mogelijk binnen vier uur tot 80 procent bij te laden.

Net als de MP3 van Piaggio valt de Metropolis van Peugeot onder de driewielers die bestuurd mogen worden met een autorijbewijs, mits deze voor 19 januari 2013 behaald is.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.