Nieuws

Peugeot Motorcycles kiest voor Vietnam

Na de overname door Mahindra, richt Peugeot Motorcycles haar pijlen op de Aziatische markt. Zodoende is het merk een samenwerking aangegaan met de Truong Hai Auto Corporation (THACO) in Vietnam. Sinds december rollen er daarom Peugeot motorscooters in Vietnam van de band.

THACO is geen kleine speler. Het bedrijf geldt als één van de grootste autofabrikanten in het land en heeft ruim 18.000 mensen in dienst. Daarnaast is het al sinds 2013 verantwoordelijk voor de productie van Peugeot-auto’s in Vietnam.

Voor de nieuwe samenwerking heeft het bedrijf in Zuid-Vietnam geïnvesteerd in een nieuwe productielijn voor motorfietsen. In eerste instantie wordt deze productielocatie alleen gebruikt om Vietnam van Peugeot motorscooters te voorzien, maar dit wordt later uitgebreid naar andere Aziatische landen. Vietnam is overigens niet het eerste Aziatische land waar Peugeots geproduceerd worden, want het merk heeft in China ook al een fabriek geopend. Het eerste model dat in Vietnam geproduceerd wordt, is de Peugeot Django.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws