Nieuws

Per motor door Ethiopi

In MotoPlus 21 kun je het schitterende reisverhaal lezen van Paul Duijf, die op een lichte off-road-motor door Ethiopië trok. Ethiopië? Dat is toch dat land dat wij alleen kennen van journaalbeelden met hongersnoden en kinderen die in een brandende zon bedelen om een handje rijst en een mondje water? Maar er bestaat anno 2008 ook een ander Ethiopië, eentje met een ongekende natuurschoon, hoge bergen en vriendelijke mensen. Het land is even groot als Frankrijk en Spanje samen. Ongeveer 65 procent van het land is bebouwd, waarvan vijftien procent gecultiveerd.
Geografisch gezien wordt het land gedomineerd door het Ethiopisch Hoogland, het langste aaneengesloten berggebied van heel Afrika met bergtoppen tot 4.900 meter hoogte. Ten zuiden van Addis Abeba wordt het landschap grotendeels bepaald door de prachtige Rift Valley meren. De belangrijkste rivieren zijn de Blauwe Nijl, Tekezze, Awash, Wabe Shabele, Omo en de Baro. Het huidige aantal inwoners bedraagt iets meer dan 78 miljoen en daarmee is Ethiopië het twee na dichtst bevolkte land van Afrika, dat achttien verschillende talen en zo’n 200 verschillende dialecten kent.
Wie zelf eens met de motor door Ethiopië zou willen trekken, kan terecht bij het Nederlandse Travel 2 Explore, die een intensieve 23-daagse trip door dit land aanbieden. Klik hier voor meer info over deze unieke motortrip.

of surfen naar www.travel2explore.nl.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws