Nieuws

Per direct enduroverbod Italië

Wie van plan was om binnenkort in Italië met de motor het onverharde te verkennen, heeft helaas pech. Vanwege een nieuwe wet die nu van kracht is, wordt offroadrijden op bos- en veldpaden smaller dan 2,5 meter met onmiddellijke ingang verboden.

Het doel van de wet is schade aan bos- en veldpaden tegengaan, om ervoor te zorgen dat de paden begaanbaar blijven voor bewoners. Veel van deze paden vielen tot 2018 – toen er ook al een wet werd doorgevoerd en een aantal verboden voor motoren werden – onder de normale verkeerswegen en mochten dus legaal worden gebruikt. Dat is dus nu, voor paden smaller dan 2,5 meter, per direct verboden. De wet geldt overigens niet alleen voor offroadrijders, ook mountainbikers en bestuurders van quads en terreinauto’s zijn er per direct niet meer welkom.

Er is gelukkig nog wel een lichtpuntje aan de horizon. Zo laat de wetgeving veel speelruimte over aan de Italiaanse regio’s en mobiliseren de eerste belangengroepen – bijvoorbeeld de Italiaanse motorbond (FMI) en de vereniging van de motor- en fietsindustrie (Ancma) – zich tegen de nieuwe wet, in de hoop op een herformulering van de wet of vrijstelling voor bepaalde voertuigen. Maar of dat gaat gebeuren is nog maar de vraag…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.