Nieuws

Pekelfietsen dus

Er wordt meer over gepraat en geschreven dan dat je ze ziet: Pekelfietsen. Motoren waar op ’s Winters Door Gereden wordt.

Dat de hype groter is dan de waarheid, dat is zinnig. Alleen in de ‘Urban’ Randstad pak je ook in de winter tijdwinst winst op twee. En naar gelang de files langer worden ben jij eerder thuis.

En natuurlijk is het zonde om die winter met je gewone motor door te rijden. Hedendaags lichtmetalen legeringen zijn vaak hyper allergisch voor pekel. En na een winter zomaar ff twee mille extra afschrijven omdat je fiets er zo stoer doorleefd uit is gaan zien?

Okay, een pekelfiets heeft wel wat. Maar tel bij de aanschafprijs nog wel de prijs van een paar nieuwe (allwheater)banden, een paar verstralers om beter gezien te worden en een luidkeelste claxon. De Stebel Nautilus van De Valkenier overschrijdt de pijngrens. Ook voor autodebilisten.

En zorg ook voor warme kleding. De Husky thermooverall van Difi is zo ruim dat hij over je Armani past en zo goed dat alle Elefantengangers hem dragen.

Je zult het daarna meemaken: het motorseizoen is 52 weken lang!

En het is overigens geen schande je pekelfiets af en toe eens af te spoelen

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws