Nieuws

Op weg door Nedersaksen

Kun je ook niet wachten om er met de motor op uit te trekken? Helaas moeten we dit jaar wat langer geduld hebben voor we er weer echt een paar dagen op uit kunnen trekken, die moeten we dan maar vullen met een stukje voorpret en/of planning. Bij voorbeeld door MotoPlus 6/2020 eens door te spitten.

Daarin vind je onder meer een reisartikel door de Duitse deelstaat Nedersaksen. De enigste deelstaat waar je vanaf heuse bergen kunt rijden tot aan de kust. Veel variatie in landschappen dus en daar hoef je ook nog niet eens heel ver voor te rijden. Even bij Groningen de grens over wippen voldoet!

Uiteraard hebben we ook weer een mooie route in de aanbieding, die je langs alle ins en outs van de deelstaat voert. Het startpunt ligt in Polle, een plaatsje gelegen tussen Höxter en Hameln aan de Weser, in het Weserbergland. Hier in het zuidelijke deel van de deelstaat, tussen de Weser en de Harz, manifesteert zich serieus bochtenwerk. Des te verder je naar het noorden komt, des te meer kun je ontspannen cruisen. Langs de kust is de zee vaak niet te zien door de dijken. Wie zijn zadel niet wil verlaten vindt uitkomst bij de toegangswegen naar de havens en stranden. Voor de rest zijn er om de paar honderd meter trappen of dijkwegen te vinden, die je de dijk op leiden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

18 maart, 2024

Het Europese middensegment groeit. Niet explosief, maar gestaag en dat is interessant genoeg voor Kawasaki  om voor ...

Overig nieuws