Nieuws

Op weg door Nedersaksen

Kun je ook niet wachten om er met de motor op uit te trekken? Helaas moeten we dit jaar wat langer geduld hebben voor we er weer echt een paar dagen op uit kunnen trekken, die moeten we dan maar vullen met een stukje voorpret en/of planning. Bij voorbeeld door MotoPlus 6/2020 eens door te spitten.

Daarin vind je onder meer een reisartikel door de Duitse deelstaat Nedersaksen. De enigste deelstaat waar je vanaf heuse bergen kunt rijden tot aan de kust. Veel variatie in landschappen dus en daar hoef je ook nog niet eens heel ver voor te rijden. Even bij Groningen de grens over wippen voldoet!

Uiteraard hebben we ook weer een mooie route in de aanbieding, die je langs alle ins en outs van de deelstaat voert. Het startpunt ligt in Polle, een plaatsje gelegen tussen Höxter en Hameln aan de Weser, in het Weserbergland. Hier in het zuidelijke deel van de deelstaat, tussen de Weser en de Harz, manifesteert zich serieus bochtenwerk. Des te verder je naar het noorden komt, des te meer kun je ontspannen cruisen. Langs de kust is de zee vaak niet te zien door de dijken. Wie zijn zadel niet wil verlaten vindt uitkomst bij de toegangswegen naar de havens en stranden. Voor de rest zijn er om de paar honderd meter trappen of dijkwegen te vinden, die je de dijk op leiden.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.