Nieuws

Op een Royal Enfield naar de zuidpool

Om het 120-jarig bestaan te vieren, stoft Royal Enfield een oud concept af. Net als in vroeger dagen organiseert het een helse marathonrit die een zware beproeving vormt voor mens en machine. Twee Himalayan allroads gaan 26 november op weg naar de geografische zuidpool.

De zuidpool is een plaats waar volgens Royal Enfield nooit eerder een motorfiets reed. Om er te komen moeten twee moedige rijders een afstand van 770 kilometer vanaf Ross Ice Shelf overbruggen. Dat is met recht een ‘ambitieuze poging om de grenzen van de mogelijkheden op motorgebied te verleggen’.

Twee rijders, Santhosh Vijay Kumar en Dean Coxson, spelen de hoofdrol in ‘Project 90° South – Quest for the Pole’. Het duo heeft al wat ervaring opgedaan op de Langjokull-gletsjer in IJsland (videobeelden vind je hier). Voor zo’n uitdagende expeditie is het vervoersmiddel redelijk bescheiden gemodificeerd. Een andere tandwielverhouding levert meer trekkracht op aan het achterwiel. De tubeless-wielen met spijkerbanden hebben een lage bandendruk om meer grip te hebben in de zachte sneeuw. Tegelijk bieden ze voldoende tractie op hard ijs. Een sterkere dynamo is een zegen voor de rijders want die levert genoeg stroom voor de verwarmde kleding.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.