Nieuws

Oost Europa Rally

Van 30 mei tot 6 juni 2009 wordt de derde editie van de Oost Europa rally verreden. Uitzetter Gerjan Leppink heeft de nieuwe routes inmiddels verkend en weet te melden dat het off road gehalte flink is toegenomen. Leppink: ‘In de twee voorgaande edities heb ik steeds geroepen dat de rally niets is voor enduromachines maar meer iets voor zwaardere allroad motoren. Dat geldt niet voor de nieuwe route die veel meer off road bevat dan voorheen. Daarmee hoop ik tegemoet te komen aan de grote groep berijders van lichte endurofietsen.’
Er wordt gestart in het zuiden van Polen om dan via Slowakije en Hongarije in midden Roemenië te geraken. Het wedstrijdelement bestaat vooral uit navigeren. Elke dag is er een proef met een behoorlijke moeilijkheidsgraad. Ook al wordt de rally zwaarder, allroads en dikke tweecilinder off road motoren zijn nog steeds welkom omdat er voor hen, als dat gewenst is, altijd een alternatieve route is welke de moeilijkste stuken omzeild. Zowel in 2008 als 2007 werd de rally gewonnen door een KTM 950 Adventure coureur. Gedurende de rally wordt er overnacht in hotels variërend van redelijk tot zeer goed. Per dag staan er ongeveer 300 km op het programma. Dat lijkt weinig maar de meeste deelnemers zijn er een hele dag zoet mee. Het decor waarin de rally zich afspeelt is heel divers. Lange zandpaden, door wijnvelden, smalle bergweggetjes, dwars door weilanden of over bergtoppen. Vooral Roemenië is een geweldig land om off road te rijden. Iedere dag andere uitzichten en verrassingen. Hoe zwaar de rally wordt bepaalt vooral het weer. In de bergachtige gebieden wisselen de weersomstandigheden snel. Zweten bij 25 graden en afzien in natte sneeuw kan zomaar gebeuren op één dag.
Interesse gewekt? Klik dan hier voor meer informatie. Of ga op vrijdagavond 19 december naar de presentatie over de Oost-Europa Rally 2009, die wordt gehouden bij Rally Bike Center, Aalsvoort 51A te Lochem en begint om 19.30 uur.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws