Nieuws

Ook tweede MotoGP-race stelt niet teleur

Dat de eerste wedstrijd van het Motogp-seizoen spannend was hoeven we niet meer te vertellen, maar voor de tweede race op het Losail International Circuit deden de coureurs er nog een extra schepje bij bovenop. Fabio Quartararo wist de wedstrijd op zijn naam te schrijven, voor Pramac-coureurs Johann Zarco en Jorge Martin.

MotoGP-rookie Jorge Martin mocht, na een sensationele kwalificatie, vanaf pole starten. Hij pakte meteen kopstart en ging met een ruime voorsprong de eerste bocht in. Achter de debuterende Spanjaard vormt zich even later een lang lint waarin regelmatig van stuivertje wordt gewisseld door de coureurs.

Later in de wedstrijd weten Ducati fabriekscoureurs Jack Miller en Francesco Bagnaia hun weg te vinden naar de voorkant van het veld, waarmee Ducati de plekken 1, 2, 4 en 5 bezet. Ook Suzuki positioneert zich goed met een 3e en 6e plaats. In een gevecht voor plek vijf probeert Mir voorbij te gaan aan Miller, maar verremt zich en tikt de Australiër hierbij bijna onderuit. Miller is hier niet van gediend en countert niet veel later. Bij het uitkomen van de laatste bocht laat Miller zijn Ducati dusdanig ver naar buiten lopen dat hij de nietsvermoedende Mir raakt en hem bijna van de baan drukt.

Terwijl Mir na de actie wat terugzakt, maakt Fransman Quartararo in de slotfase van de wedstrijd zijn opmars naar voren. Hij weet vijf ronden voor het einde de leiding over te nemen. Martin probeert nog terug te komen, maar moet zijn meerdere erkennen in Quartararo. Die slaat meteen een gat en wint uiteindelijk met een ruime voorsprong de tweede GP van het seizoen. Johann Zarco en teamgenoot Jorge Martin completeren het podium, voor Rins, Viñáles, Bagnaia, Mir, Binder, Miller en Aleix Espargaro.

Bo Bendsneyder kende een lastiger tweede weekend in Qatar. De Nederlander trainde als twintigste op vrijdag, sloot de kwalificatie op zaterdag als 15e en finishte zondag in de wedstrijd, die door Sam Lowes werd gewonnen, als 12e. KTM-coureurs Gardner en Fernandes maakten het podium compleet.

Over twee weken staat de eerste Europese ronde van het 2021 MotoGP-seizoen op de kalender, en wel in Portimão, Portugal. De top 5 in de tussenstand ziet er als volgt uit:

MotoGP:

1.      Johann Zarco – 40 punten

2.      Fabio Quartararo – 36 punten

3.      Maverick Viñáles – 36 punten

4.      Francesco Bagnaia – 26 punten

5.      Alex Rins – 23 punten

Moto2:

1.      Sam Lowes – 50 punten

2.      Remy Gardner – 40 punten

3.      Raoul Fernandes – 27 punten

4.      Marco Bezzecchi – 26 punten

5.      Fabio Di Giannantonio – 22 punten

9.       Bo Bendsneyder – 11 punten

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.