Nieuws

Ook Triumph op de elektrische toer

Triumph gaat zich oriënteren op de mogelijkheden voor elektrische motorfietsen. Daartoe heeft de fabriek uit het Britse Hinckley een samenwerking aangekondigd met Britse industriedeskundigen, academische leiders en Innovate UK. Dit twee jaar durende project, Triumph TE-1 gedoopt, betekent een in Groot-Brittannië uniek samenwerking tussen Triumph, William Advanced Engineering, Integral e-drive en de University of Warwick.

“Deze nieuwe samenwerking biedt Triumph en zijn partners een opwindende kans om toonaangevend te zijn op het gebied van de technologie die de elektrificatie van motorfietsen mogelijk maakt, gedreven door klanten die ernaar streven hun impact op het milieu te verminderen, in combinatie met het verlangen naar zuiniger vervoer en veranderende wetgeving,” aldus Nick Bloor, CEO van Triumph. “Het project Triumph TE-1 is een onderdeel van onze elektrische motorfietsstrategie, gericht op het leveren van wat rijders willen en verwachten van hun Triumph, namelijk de perfecte balans tussen rijgedrag, prestaties en gebruiksvriendelijkheid.

Het project zal worden opgebouwd in vier hoofdfasen, met als een van de belangrijkste doelstellingen: systeemintegratie. Door de ontwikkeling van individuele componenten van elektrische aandrijfsystemen voor auto’s en de optimalisering ervan tot innovatieve gecombineerde eenheden, wil het project geavanceerde elektrische motorsystemen leveren die het gewicht, de complexiteit en de verpakkingsvereisten verminderen.

Triumph Motorcycles zal samenwerken met de partnerorganisaties om de gezamenlijke expertise op het gebied van verpakking en veiligheid van accu’s, optimale elektrische motorafmetingen en -verpakkingen, de integratie van remsystemen met inbegrip van regeneratieve remmen en geavanceerde veiligheidssystemen te versnellen. De op deze gebieden ontwikkelde innovatie en capaciteiten zullen een bijdrage leveren aan de toekomstige strategie van Triumph voor elektrische motorfietsen.

Steve Sargent, Chief Product Officer van Triumph, zei: “Onze toekomstige productstrategie is gericht op het leveren van de meest geschikte motorplatform voor het veranderende landschap van de behoeften van de klant, en we zien een Triumph elektrische aandrijflijn als een belangrijke vereiste naast onze kenmerkende twee- en driecilindermotoren. Als onderdeel van ons initiatief voor elektrische motorfietsen is Project Triumph TE-1 een spannende samenwerking die waardevolle input zal leveren voor onze toekomstige lijn. We zijn ongelooflijk blij dat we de steun hebben van OLEV en Innovate UK en dat we samenwerken met de Britse elektrificatie-experts en academische leiders, in een streven dat uiteindelijk gericht is op de toekomstige welvaart van de Britse industrie en de toekomst van het motorrijden”.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.