Nieuws

Ook Husqvarna gaat elektrisch

Pierer Mobility AG, moederbedrijf van onder meer KTM, Husqvarna en GasGas, is al lang actief op het gebied elektrische tweewielers. KTM heeft sinds 2014 al de Freeride E in het programma en sinds dit jaar ook de SX-E, een elektrische jeugdcrosser. Husqvarna heeft eveneens een meerdere elektrische tweewieler in haar line-up, hier betreft het echter elektrische fietsen waarbij je wordt geacht zelf te trappen. In 2021 en 2022 worden echter minimaal twee elektrische motorfietsen aan het gamma toegevoegd!

Volgend jaar wordt er afgetrapt met een 4 kW sterke elektrische scooter, die navolging krijgt in de vorm van een A1-vriendelijke 11 kW sterke variant. Twee vooral praktisch ingestelde tweewielers dus. Daarnaast wordt er echter ook gewerkt aan een 4 en 10 kW sterke E-Pilen, waarvan de eerste schetsen duidelijk maken dat deze optisch gezien een zeer sterke verwantschap tonen met de conventionele, met verbrandingsmotoren uitgeruste Svart- en Vitpilen. Dit tweetal staat vooralsnog voor 2022 gepland.

Ondanks dat de coronacrisis zijn weerslag heeft op de economie, profiteert Pierer Mobility van de sterk groeiende vraag naar elektrische tweewielers. Zij het dan voornamelijk op e-bike gebied. Afgelopen jaar verkocht de onderneming 56.275 elektrische fietsen van haar merken Husqvarna en R Raymon, dit jaar verwacht men op 70.000 units uit te komen en in 2024 wordt een afzet voorzien van 250.000 stuks. De verwachtingen zijn kortom hoog.

Overigens gaat ook het verse aangekochte merk GasGas een bijdrage leveren aan de afzet van elektrische tweewielers. Volgend jaar rollen namelijk de eerste elektrische offroads/crossers van de band. Interessant!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.