Nieuws

Onze platte Ardennen

We bezochten Friesland boven Dokkum en er ging een wereld voor ons open. We bezochten Moddergat en zijn nu niet meer onder de indruk van de skyline van New York. Boven Dokkum ligt een fantastisch net aan prima onderhouden, bochtige wegen.

Door het vlakke land zijn die allemaal super overzichtelijk. En – maar dat terzijde – de locals hebben er een prettige losse interpretatie van de aangegeven snelheden. De wegen en de weidse uitzichten zijn voor Jawa rijders en R 1200 GS piloten even mooi. Als uitvalsbasis voor zo’n tijdreis adviseren wij u om de Aalsumse B&B ‘De Bolstienplaets’ van de familie Terpstra te kiezen.

Niet alleen omdat het begrip ‘gastvrijheid’ daar lijkt te zijn uitgevonden, maar ook om je partner te plezieren. Want op de boerderij worden enorm aaibare springpaarden gefokt. En die laten het hart van elke vrouw smelten.

En Dokkum? Dat is een heerlijk stadje wanneer het niet verstopt is met elfstedengangers. In restaurant de Waegh is het er goed toeven.De bediening is vriendelijk en professioneel. En het feit dat het tempo van het opdienen al snel verleidt tot het bestellen van nog een fles wijn? Ach, de terugweg naar de Bolstienplaets is zo moeilijk niet.
www.bed-and-breakfast-friesland.nl
www.waagdokkum.nl

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.