Nieuws

Onverwachte zijstap van Triumph

Triumph gaat cross- en enduromotoren bouwen en er ook mee racen. Geen retromodellen op noppenbanden, maar het echte spul. Dat het de Britten serieus is blijkt uit de geselecteerde testrijders/ambassadeurs. Niemand minder dan motorcrosslegende Ricky Carmichael en vijfvoudig wereldkampioen enduro Iván Cervantes gaan de machines testen.

Wanneer we de resultaten van alle inspanningen concreet terugzien in motoren is nog niet duidelijk. Triumph maakt de officiële tijdslijn van de lancering van de motoren en het volledige raceprogramma de komende maanden bekend. Wel spreekt de fabrikant nu al de wens uit om mee te strijden aan de top van zowel de motorcross- als de endurokampioenschappen.

De GOAT heeft er zin in
Triumph heeft een mooie publicitaire slag geslagen door GOAT (Greatest of all Times) Ricky Carmichael als testrijder te strikken. De Amerikaan is goed voor vijftien motorcross kampioenschappen, vijf Supercross kampioenschappen en hij werd vijf keer verkozen tot AMA Rider of the Year. Carmichael vindt het een uitdaging om iets helemaal vanaf nul op te bouwen. “Iedereen waarmee ik voor dit project heb samengewerkt, van de ingenieurs, de designteams tot R&D-afdelingen is ontzettend gepassioneerd over waar hij bezig mee is. Het zijn niet alleen spannende tijden voor mij, maar voor de hele offroad-industrie.  Er wordt een toch extra merk aan de bestaande mix toegevoegd.”

Spannend hoofdstuk voor Bloor
Dat Triumph het vertrouwde asfalt verruilt voor zand is voor grote baas Nick Bloor het begin van een spannend hoofdstuk:  “We willen een blijvende impact maken in deze competitieve en veeleisende wereld met een eenduidige ambitie om een gamma uit te bouwen waarop een volledig nieuwe generatie Triumph-rijders wedstrijden gaat winnen.”

Bijzonder project
Iván Cervantes verzamelde ontelbare Spaanse cross- en endurotitels en was mondiaal ook meermaals de sterkste. De Spanjaard mag al zijn endurokennis op de nog te ontwikkelen endurofietsen van Triumph los laten. “Het is voor elke racer een droom die werkelijkheid wordt om betrokken te zijn bij een project dat helemaal van nul opstart. Ik kan niet wachten om deze machines te zien strijden op internationaal niveau. Ook kijk ik er naar uit om bij de Triumph-verdeler te staan en te beseffen dat ik deel heb uitgemaakt van dit bijzondere project.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.