Nieuws

Onderdelen Honda RC30 ook in Europa nieuw leverbaar

Onder de noemer ‘Honda RC30 Forever’ maakt Honda sinds een jaar vervangende onderdelen voor de legendarische VFR750R, die nu ook via het Europese dealernetwerk verkrijgbaar zijn.

De in 1987 gepresenteerde VFR750R, beter bekend onder de modelcode RC30, was destijds het homologatiemodel voor het WK Superbike. De oplage bedroeg slechts 5.000 stuks, wat er naast de prachtige afwerking voor zorgde dat deze V4 al snel uitgroeide tot een legende. Er is inmiddels een lijn van zo’n 150 onderdelen voor de RC30 leverbaar, samengesteld uit aanvraag van klanten en Honda-experts. De in een gelimiteerde oplage geproduceerde onderdelen zijn er voor motorblok, vering, stroomlijn en elektronica. De onderdelen worden op basis van de originele tekeningen nagemaakt en zijn voor ze definitief op de markt kwamen nauwkeurig vergeleken met dezelfde onderdelen op originele RC30’s. Honda heeft voor de productie er van zelfs al gepensioneerde medewerkers opgeroepen. Een mooi voorbeeld ook voor andere fabrikanten. Kijk voor meer info op www.honda.nl onder het kopje ‘Beleef Honda’.

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.