Nieuws

Noppennieuws 5/2021 nu in de winkel!

Ja, hij is er weer, de nieuwe Noppennieuws. Daarin volgen we uiteraard de superspannende strijd in de MXGP’s, waar de door een blessure kansloos geachte Jeffrey Herlings binnen vijf GP’s zijn grote achterstand wist om te buigen. In de GP van Sardinië kreeg hij namelijk de rode leidersplaat weer in handen. Maar de top 3 in de MXGP’s – Herlings, Gajser en Febvre – staat nu na 10 GP’s binnen vier punten van elkaar. En ook Jorge Prado is als vierde met 12 punten achterstand verre van kansloos in de nog resterende acht GP’s. Bovendien vinden al die GP’s plaats tussen 3 oktober en 10 november, dus blessurevrij blijven is het credo.

Uiteraard komen ook de MX2 GP’s aan bod in Noppennieuws 5, met de onverwacht sterke prestaties van koploper Maxime Renaux, maar ook van onze 16-jarige landgenoot Kay de Wolf, die als rookie vriend en vijand verbaast in de MX2. Ook de EK-wedstrijden plus het WMX-dameskampioenschap volgen we op de voet.

Verder komen de endurorijders ruim aan bod in deze Noppennieuws. Niet alleen was er – met een jaar uitstel – eindelijk weer een ISDE-zesdaagse in Italië, ook het WK en EK Enduro is in volle gang. Deze nieuwe Noppennieuws verschijnt aan de vooravond van de Nederlandse EK Enduro finalewedstrijd, die komend weekend in Hellendoorn wordt gehouden. Verder een mooie reportage over het WK hardenduro, verslagen van het WK en ONK Trial en van het ONK en WK Zijspancross, waarvan de eerste GP in bijna twee jaar eindelijk weer is verreden.

Uiteraard hebben we niet alleen maar aandacht voor sport. Ook testen we op het Italiaanse circuit van Gallarate de spiksplinternieuwe Honda CRF250R crosser, die een zeer grote upgrade kreeg. En iets dichter bij huis reden we met de 450 cc motoren van drie kanshebbers in het ONK Enduro: de KTM van Hans Vogels, de Husqvarna van Thierry Pittens en de TM van Lucas Dolfing.

Uiteraard komt ook de historie van de noppensport aan bod in Noppennieuws 5: we blikken terug op de MXoN 1985 in het Duitse Gaildorf. Die wedstrijd werd gewonnen door het superieur geachte Amerika, maar met Kees van der Ven, Gert Jan van Doorn en Dave Strijbos kwam Nederland daar toen ook nog heel erg dicht bij de eindzege. Verder reden we met een aantal bijzondere CZ’s uit de classic-motocross, zoals met de speciale 402 cc-fabrieksmachine met motornummer 3 van Peter van den Nieuwenhof. Het is de machine waarmee Paul Friederichs in 1968 wereldkampioen motocross werd!

Noppennieuws 5 is vanaf vrijdag 1 oktober verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. De verkooppunten vindt je op onze website onder het kopje ‘Over’. Ook kun je een enkel exemplaar los bestellen via www.noppennieuws.nl/word-abonnee.
Het blad wordt dan thuisgestuurd. Abonnees ontvangen hem uiteraard automatisch thuis in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 28,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.