Nieuws

Nieuwe TomTom Rider motornavigatie op komst

TomTom introduceert op zeer korte termijn een totaal nieuwe RIDER motornavigatie. Vergeleken met het huidige systeem is de nieuwe veel compacter, terwijl het beeldformaat juist toenam. Bovendien is het apparaat nu uitgerust met een handschoenvriendelijk, volledig interactief beeldscherm (vergelijkbaar met je telefoon). Je kunt nu dus naar hartenlust klikken, in- en uitzoomen en swipen met je vingertoppen. Ook kreeg de nieuwe Rider een innovatief roterend bevestigingsysteem op je motorfiets, zodat je heel eenvoudig kunt wisselen tussen een liggend of staand (portrait view) beeld. In de praktijk blijkt namelijk dat je juist met een staand beeld de weg voor je veel verder vooruit kunt zien.

tOMtOM (5)

Uiteraard bezit de nieuwe RIDER alle opties die de huidige TomTom navigatie zo gebruiksvriendelijk en slim maakt. Plus veel meer, want de nieuwe is juist ontworpen om iedere motorrit nog leuker te maken. Je kunt nu bij het routeplannen bijvoorbeeld aangeven hoeveel bochten je wilt maken tijdens de rit. Ook helpt de nieuwe RIDER je om nieuwe routes te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld een gebied op de kaart selecteren, waarna het systeem de meest spannende tour aangeeft. Dat kan een toer van A naar B zijn, maar ook een rondrit, van A naar A zeg maar. Uiteraard kun je ook zelf vooraf routes maken of downloaden via internet, waarna deze uiterst eenvoudig in het apparaat is te uploaden. Daarvoor maakt de nieuwe TomTom voortaan gebruik van de universele GPX-routebestanden, zodat het uitwisselen van routes ook veel eenvoudiger is geworden. Het interne geheugen is groot genoeg voor duizenden routes en POI’s. Uiteraard werkt de nieuwe RIDER ook met gesproken instructies, die via de modernste Bluetooth® protocollen naar de headset of helm worden gestuurd. Ook kun je de telefoon koppelen, zodat je onderweg ook kunt bellen via het navigatiescherm. Voor de beste zichtbaarheid van dat scherm in het zonlicht is er eenvoudig te wisselen tussen diverse schermkleuren. Bovendien is de nieuwe RIDER uitgerust met levenslang TomTom Traffic: je wordt via de navigatie dus altijd real-time op de hoogte gehouden van de verkeersinformatie en eventuele files op jouw geplande route.

De totaal nieuwe TomTom RIDER wordt al vanaf april leverbaar, waarbij de verwachting is dat – ondanks de toename van alle mogelijkheden en het nieuwe interactieve beeldscherm – de prijs niet zal stijgen, maar op hetzelfde niveau zal liggen als die van de huidige Rider: rond de 400 euro.|

Alle bijzondere functies van de nieuwe TomTom RIDER op een rij:
– Kronkelwegen: Vind de spannendste kronkelwegen en vermijd saaie, rechte stukken.|
– Bergwegen: Blijf op zeeniveau of beklim de hoogste bergen.
– Roundtrip-planning: Selecteer simpelweg in welk gebied je wilt rijden en de RIDER vindt de leukste rondweg.
– Portrait View: Draai de RIDER om voor ‘portrait view’ om meer van de aankomende bochten te zien.
– Routeplanning: Plan je route op je computer voordat je vertrekt.
– Route delen: Deel je route met andere motorrijders, vooraf of bij thuiskomst.
– Levenslang TomTom Traffic: Gebruik real-time verkeersinformatie gedurende de gehele levensduur van het apparaat.
– Gesproken instructies via Bluetooth®: Houd je ogen op de weg en ontvang gesproken instructies via Bluetooth® op de headset.
– Trackondersteuning: Upload tracks (GPX format) en de TomTom RIDER wijst je de weg.
– Handsfree bellen: Bel handsfree terwijl je rijdt.
– Weerbestendig design: Rijd met elk weertype, de RIDER kan het hebben.
– Handschoenvriendelijk scherm: Gebruik je TomTom Rider met handschoenen aan.
– Zichtbaarheid bij zon: Gebruik verschillende kleurenopties gedurende de dag.
– Opnames (tracking functie): Neem je trip op en herbeleef je avontuur wanneer jij wilt.
– Statistieken: Zie hoe ver, hoe snel en hoe lang je hebt gereden.
– Volledig interactief scherm: Klik, zoom en swipe om de kaart te gebruiken.

TomTom RIDER is verkrijgbaar vanaf april 2015. Zie: www.tomtom.com/new-rider-400

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws