Nieuws

Nieuwe sportbanden

Michelin komt met de Power Pure, Dunlop heeft een nieuwe Sportmax en nu kondigt ook Metzeler een nieuwe versie van haar supersport straatband aan: de Sportec M5 Interact.
Zoals de meeste banden van deze nieuwe generatie beschikt de Metzeler over een eigen variant van de Multi-compound of Multi-thread-technologie. De M5 is dan ook voorzien van verschillende zones, die onder elke omstandigheid en elke hellingshoek de beste combinatie van grip, stabiliteit en feedback moeten garanderen. Bij Metzeler spreekt men van een Vijf-Spanningszones-Technologie. Verschillen tussen de zones ontstaan door specifieke afstemming van staalgordel en karkas, waardoor lokaal een andere oppervlaktespanning ontstaat.
Omdat het oog ook wat wil, is de nieuwe Metzeler voorzien van een profiel dat is afgeleid van de Griekse letter Pi. Maar het leukste is dat er plaatjes op de band staan. Die geven de zones aan (straight line, mid lean en full lean) en daarmee de hellingshoek die je gehaald hebt. Voor de echte dare-devils wordt het uiterste randje van de band gesierd door het vertrouwde Metzeler olifantje. Als je dat er af gereden hebt, weet je dat je de band volledig gebruikt hebt…
In de komende maanden zullen de banden van de nieuwe generatie door Motoplus grondig getest en vergeleken worden. De nieuwe M5 Interact is vanaf februari leverbaar.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws