Nieuws

Nieuwe sportbanden

Michelin komt met de Power Pure, Dunlop heeft een nieuwe Sportmax en nu kondigt ook Metzeler een nieuwe versie van haar supersport straatband aan: de Sportec M5 Interact.
Zoals de meeste banden van deze nieuwe generatie beschikt de Metzeler over een eigen variant van de Multi-compound of Multi-thread-technologie. De M5 is dan ook voorzien van verschillende zones, die onder elke omstandigheid en elke hellingshoek de beste combinatie van grip, stabiliteit en feedback moeten garanderen. Bij Metzeler spreekt men van een Vijf-Spanningszones-Technologie. Verschillen tussen de zones ontstaan door specifieke afstemming van staalgordel en karkas, waardoor lokaal een andere oppervlaktespanning ontstaat.
Omdat het oog ook wat wil, is de nieuwe Metzeler voorzien van een profiel dat is afgeleid van de Griekse letter Pi. Maar het leukste is dat er plaatjes op de band staan. Die geven de zones aan (straight line, mid lean en full lean) en daarmee de hellingshoek die je gehaald hebt. Voor de echte dare-devils wordt het uiterste randje van de band gesierd door het vertrouwde Metzeler olifantje. Als je dat er af gereden hebt, weet je dat je de band volledig gebruikt hebt…
In de komende maanden zullen de banden van de nieuwe generatie door Motoplus grondig getest en vergeleken worden. De nieuwe M5 Interact is vanaf februari leverbaar.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.