Nieuws

Nieuwe MXGP-kalender bekend

Wij wisten het inmiddels, maar nu heeft ook promotor Infront aangekondigd dat het MXGP-seizoen niet van start zal gaan op 23 mei in Oss. Zojuist werd namelijk de aangepaste kalender bekendgemaakt. De jacht op de wereldtitel start op 13 juni met de openingswedstrijd in Orlyonok in Rusland.

Op de bijgewerkte kalender staat nu ook de MXGP van Groot-Brittannië in Matterley Basin op 26 en 27 juni, gevolgd door de MXGP van Italië op het legendarische circuit van Maggiora op 3 en 4 juli. De MXGP van Letland, Nederland en Tsjechië volgen in juli, voordat ze in augustus naar het diepe zand van Lommel gaan voor de MXGP van Vlaanderen. Hierna verhuist het circus naar Zweden op 14 en 15 augustus, gevolgd door de MXGP van Finland en Turkije. De nieuwste toevoeging aan de MXGP-kalender van 2021 is de MXGP van Sardegna, met de populaire wintertrainingsfaciliteit van Riola Sardo als gastheer van de elfde GP en de EMX65- en EMX85-kampioenschapsraces in hetzelfde weekend. Het MXGP-kampioenschap gaat dan verder met de GP van Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Trentino in oktober. De locatie voor de Franse GP wordt binnenkort bekendgemaakt. Het seizoen wordt afgesloten met drie races in Argentinië (op 14 november), Azië (28 november) en Indonesië (5 december). Infront Moto Racing hoopt dat met de recente ontwikkelingen rondom vaccinatie straks de mogelijkheid bestaat om eindelijk weer toeschouwers te verwelkomen in de zomermaanden.

Daarnaast werd bekend dat de Monster Energy FIM Motocross of Nations gewoon doorgaat op 26 september, zoals oorspronkelijk gepland, met het Italiaanse circuit in Mantova als nieuwe gastheer. Bovendien zal hetzelfde raceformat als vorig jaar worden gebruikt tijdens het komende seizoen, wat betekent dat MXGP en MX2 alles op zondag rijden en EMX en WMX alles op zaterdag. De beslissing om een ​​eendaags format te rijden werd genomen vanwege het strakke raceschema om meer hersteltijd voor de rijders en de teams mogelijk te maken.

Bekijk de volledige MXGP-kalender voor 2021 hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.