Nieuws

Nieuwe Motogp-seizoen met spectaculaire wedstrijd geopend!

Met drie zinderende wedstrijden werd het nieuwe MotoGP-seizoen afgelopen zondag op spectaculaire wijze geopend! Het lange wachten werd beloond met de eerste GP’s van de Moto3, Moto2 en MotoGP, alle drie vol actie en spektakel.

Het verbreken van snelheid- en ronderecord tijdens de wintertest en de snelle tijden tijdens vrije trainingen en kwalificaties suggereerden al dat Ducati snel zou zijn tijdens de openingsrace op het Losail International Circuit in Qatar.

Dit wordt bevestigd bij het startschot van de eerste GP. Als een raket schiet Jack Miller van zijn plek en stijgt hij bij het ingaan van de eerste bocht al van plek 5 naar 2, iets wat hij zelf na de kwalificatie al riep in de media. Ook Ducati-coureurs Bagnaia, Zarco en Martin komen goed van de plek en nemen in de openingsfase van de wedstrijd de eerste vier plekken in beslag. De Yamaha-rijders kennen een lastige start want Quartararo (vanaf plek 2), Viñales (vanaf 3) en Rossi (vanaf 4) zakken in het begin terug. Later in de wedstrijd vallen Jack Miller en Motogp-rookie Jorge Martin terug en stijgt Maverick Viñales naar de kop van de wedstrijd. De Suzuki’s kennen eveneens een sterke opmars en vechten zich naar de top vijf van de wedstrijd.

In de slotfase ontstaat er een kopgroep van vijf man, met onderling de nodige duels en inhaalacties. In de laatste ronde lijkt de einduitslag bepaald, maar regerend wereldkampioen Joan Mir besluit de aanval te openen op Johann Zarco en bemachtigt de tweede plek. In de laatste bocht gaat Mir echter wijd en bewijzen Zarco en Bagnaia het enorme verschil in vermogen tussen de Ducs en de andere fabrikanten, en weten mede hierdoor Mir van het podium te stoten, op bijna 1,5 seconde van winnaar Viñales.

Ook de andere wedstrijden zijn spannend. De Moto3-race wordt, na een chaotische wedstrijd vol crashes, duw- en trekwerk, penalty’s en spannende duels, gewonnen door KTM-coureur Jaume Massia, gevolgd door teamgenoot Acosta en de vanaf poleposition vertrokken Darryn Binder. In de Moto2 zien we Bo Bendsneyder vanaf de eerste startrij vertrekken. Hij kent een goede start, maar verklaart achteraf dat hij na een aantal ronden last krijgt van opgepompte onderarmen. Hij zakt terug, vecht nog wat duels met Jorge Navarro en Marcel Schrötter, en finisht de wedstrijd uiteindelijk als negende. Sam Lowes domineert de wedstrijd en wint de GP voor Remy Gardner en Fabio Di Giannantonio.

Aankomend weekend vindt meteen de tweede race op het Losail International Circuit plaats, voor de paddock af zal reizen naar de eerste Europese GP in Portugal. De uitslag van de eerste GP (en huidige top 10 in het algemeen klassement) is als volgt:

Motogp:
1. Maverick Viñales

2. Johann Zarco

3. Francesco Bagnaia

4. Joan Mir

5. Fabio Quartararo

6. Alex Rins

7. Aleix Espargaro

8. Pol Espargaro

9. Jack Miller

10. Enea Bastianini

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.