Nieuws

Nieuwe Indians op komst of politiemodellen?

Indian heeft de modelnamen Pursuit en Guardian laten registreren. Onlangs opgedoken patenttekeningen laten een beetje zien welke kant de Amerikaanse fabrikant met beide modellen op wil.

Op de niet al te duidelijke patenttekeningen is een Indian met het vloeistofgekoelde blok van de Challenger te zien, de Pursuit. Dat staat met een cilinderinhoud van 1.768 cc, 122 pk vermogen en 178 Nm koppel in alle opzichten zijn mannetje. Aan de voorzijde is ook een stroomlijn te zien, die in ieder geval niet van de Challenger is overgenomen. Achter ontbreken zijkoffers. Als we naar de concurrentie kijken, zou de Pursuit wellicht moeten gaan concurreren met de Harley-Davidson Street Glide of Sport Glide zonder koffers.

De aanduidingen ‘Pursuit’, wat vertaald uit het Engels voor ‘achtervolging’ staat, en ‘Guardian’, wat in het Nederlands ‘bewaker’ betekent, zouden ook op nieuwe politiemotoren van Indian kunnen duiden. Het is in ieder geval erg ongebruikelijk dat er voor politiediensten compleet nieuwe typeaanduidingen worden verzonnen. Vaak wordt er dan ‘Police’ of een ‘P’ toegevoegd aan een bestaande aanduiding. Zo heten politievoertuigen van Harley-Davidson in de USA bijvoorbeeld Police Road King of Police Extra Glide. Er zit dus niets anders op speculeren.

En nu we toch aan het speculeren zijn, kan ook het volgende feitje op nieuwe politievoertuigen duiden: sinds 2011 hoort Indian bij het Polaris-concern, waartoe ook het inmiddels niet meer bestaande merk Victory onderdeel van was. Ook Victory heeft in het verleden speciale politiemodellen geproduceerd, die een geheel eigen typeaanduiding hadden (Enforcer en Commander), maar deze aanduidingen zijn nooit officieel als modelnaam geregistreerd.

Het is momenteel nog volledig onduidelijk of en wanneer Indian verder info over deze potentiële  nieuwe modellen naar buiten gaat brengen. Overigens heeft het Amerikaanse merk in 2019 al eens twee nieuwe typeaanduidingen – Renegade en Raven – laten registreren, waar vervolgens nooit meer iets van werd gehoord. We wachten geduldig af….

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.