Nieuws

NIEUWE HUSQVARNA

Waar we met het 2008-nieuws op het gebied van wegmotoren nog een klein beetje geduld moeten hebben, worden de komende weken de nieuwe 2008-terreinmotoren al wel bekend gemaakt door de fabrikanten. Zo liet Suzuki inmiddels de nieuwe RM-Z450 crosser zien, die als eerste productiecrosser is voorzien van benzine-injectie.
Ook helemaal nieuw worden de 2008-Huskies, want Husqvarna’s gaat het komend seizoen over een andere boeg gooien. De populaire TE-viertakt-enduro’s, waravan we hier het allereerste fotootje kunnen tonen, zijn flink vernieuwd en kregen onder meer een nieuw frame, waardoor de machine smaller, slanker en lager is geworden.
Daarnaast worden de 2008-enduro’s van Husqvarna uitgerust met een Mikuni benzine-injectiesysteem. Naast een nieuwe kickstarter bleef ook de electrische starter gehandhaaft. Het achterframe en de luchtfilterkast werden ook nieuw, waarbij de accu niet langer in de filterkast zit.
Overigens houden de geruchten over de overname van Husqvarna door BMW maar aan. Hoewel officiëel in Italië (bij het MV Agusta-concern), in Duitsland (bij BMW) en in Zweden (bij het Electrolux-concern, de werkelijke eigenaren van de merknaam Husqvarna) nog steeds alles ontkent wordt, is er over en weer heftig overleg en schijnen in Italië de voorbereidingen getroffen te zijn om de productie van Husqvarna’s enerzijds en Cagiva’s en MV Agusta’s anderzijds volledig te gaan scheiden. Wordt vervolgd zullen we dus maar zeggen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws